Barnförbud?

Kollade på Nyhetsmorgon och det var där en helt klart intressant disskusion, missade den halvt men var en caféägare där som bestämt att man inte fick komma in på hans fik om man hade barn med sig. Vidare diskuterade de, han tillsammans med två bloggare, varav den ena var den minst sagt tilltaggade Katrin Zytomierska, hurvida barn ska få vara med på såväl caféer som restauranger.

Herre gud, tur inte jag satt med som promt släpar med mina gullungar överallt! hade det kanske blivit catfight! Vi ska ut på restaurang med dem här närmast på fredag.

Vad tycker ni? Är det okej att säga nej till barn? Är det rätt eller fel att ha med dem på restaurang en fredagkväll?

20130305-093307.jpg

Författare: ulricastrand

Fru och 3-barnsmamma. Beteende-, och Personalvetare. Hudterapeut. Högljudd och emellanåt stökigt busfrö. Häst är bäst ingen protest.

3 reaktioner till “Barnförbud?”

 1. Jag tycker mest att det är intressant hur man sätter gränserna för diskriminering etc. Varför är det okej att säga nej till barn men inte handikappade? Nej till barn men inte kvinnor? Nej till barn men inte greker? osv osv.
  Jag tror jag blir som du, släpa med mig ungarna överallt. 😉

  Gilla

 2. Café ägaren hade väl fått ge med sig sen och nu stod det på skylten max 2 barnvagnar. Det var tydligen inte okey att göra såhär.
  Jag är som du, jag har med mig Svea överallt.

  När vi var i Stockholm för typ 1,5 år sen så käkade vi på resturang en kväll, då hade vi med oss Svea som då var knappt 6 månader. Bordet bredvis oss satt en annan familj med ett litet barn och små barn låter, så är det ju bara.

  Längre bort satt det en familj utan barn och jisses vilka kommentarer den ena damen i sällskapet hade om oss och familjen bredvid. Det var tydligen dåligt föräldraskap att ta ut barnen på resturang en fredag kväll. Och det var även väldigt själviskt tänkt gentemot andra gäster enligt samma dam.
  Och hon viskade inte direkt kan jag säga och när jag gick förbi henne så blängde hon styggt och väste till sitt sällskap: Småbarnsföräldrar alltså, hmpf….
  Min sambo var ju då tvungen att reta Svea lite så att hon lät ännu mer 🙂

  Jag är så stolt över min dotter, jag vill visa upp henne överallt. Sen klart att jag respekterar och accepterar att det finns människor som av olika anledningar inte gillar barn men man kan ju heller inte bete sig hursomhelst bara därför.

  Oj långt inlägg, men det är ett ämne som berör!

  Klart att dina sötnosar ska få följa med ut på fredag 🙂

  Gilla

 3. Tycker folk över lag är gnälliga när det gäller barn. Alltid är det något som är fel med dem, dock glöms det bort att barnen är framtiden och hur ska de lära sig det sociala samspelet om de aldrig får följa med?

  Näää till förbud, men det är ok med en gräns på hur många barnvagnar som får plats.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s