TANDLÖST VA DE HÄR

Alltså, om en vecka är Silas 10 månader, och inte en endaste liten tand har han! Fasen, tycker de kan komma nu. Vet och har googlat mig fram att det finns flera kids världen över där tänderna först tittat fram vid 16 (!!!) månader. Herre gud! Även om det lär se ganska kul ut med en tandlös 1.5-åring som kommer tultande, så är det inte det jag tänker på. Nä, det vore ju smidigt om han åtminstone lyckas pressa ut 4 små tänder till ettårsdagen så han kan tugga liiite i alla fall.

Alsira fick 2 stycken tänder på samma gång, praktiskt taget på 6-måndadersdagen.

 

När fick era goingar tänder?

Författare: ulricastrand

Fru och 3-barnsmamma. Beteende-, och Personalvetare. Hudterapeut. Högljudd och emellanåt stökigt busfrö. Häst är bäst ingen protest.

5 reaktioner till “TANDLÖST VA DE HÄR”

 1. Min minsta tjej fick två tänder ungefär samtidigt när hon var 11 månader men sen har det stått still. Först i förra veckan, hon är nu 1 år och 3 månader, såg jag att en tand till är på väg. Äntligen! 😉 Min äldsta tjej fick första tanden vid 7 månader och sen proppade de upp titt som tätt. Att det kan vara så olika.. 🙂

  Gilla

 2. Min dotter var närmare året innan hon fick sina. Nu är hon snart 18 månader och kan tugga maten lite lättare med sina nu 8-9 tänder. Har varit hopplöst att inte kunna ge henne minsta lilla bit utan att hon satte i halsen.

  Gilla

 3. Du får tänka positivt. Det är bättre för tänderna om det dröjer, då skyddas de längre:-) Pratade med en tandläkare om tänder och hon sade så, att de är bra om det dröjer:-) När han väl får sina gaddar så är de tipp topp längre:-)

  Gilla

 4. Min son fick sin första tand när han var 11 ½ månad och den andra ett par dagar innan 1 års dagen. Resten lyser med sin frånvaro men jag tror dock att han känner av dom men vi ser inget än.

  Gilla

 5. Min flicka fick ganska sent. Enligt många. Har ju ingen erfarenhet av andra barn så. 🙂 hennes första tand poppade ut vid 9 månaders men det vart inga problem med feber eller dreggel. Märkte knappt att hennes tänder växte.
  Jag har hört att det är bättre att barnen får tänder lite senare för då håller dom bättre. Dom lär ju komma snart !!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: