Hjälp mig för fasen latarslen!

Klockan är lunch och det enda jag hunnit utöver att hämta tillbaka plånkan hos Simme är byta bajsblöja, köpa ny barnmat (den jag hade med mig satte Silas i halsen hela tiden) och allmänt försöka få trött knodd att chilla ner.

Puh, nu blir det lunchpaus med fästman och svärmor!

Förresten, fy farao vad svenskar suger på att hjälpa mammor med barnvagn av bussen. Illa alltså. Tacka vet jag utländska män. Och min gentleman till karl då förstås.

Ibland undrar jag om de sitter där, tänker och glor ”hm oj, vilken stor vagn… Är det tvillingar tro….? Nä, den ena är större va..? Ja, och oj, nu ska hon gå av, det ska bli spännande att se hur hon klarar att ta sig av bussen”

20121129-115952.jpg

I’m a boy and I love my pink dummie!

Författare: ulricastrand

Fru och 3-barnsmamma. Beteende-, och Personalvetare. Hudterapeut. Högljudd och emellanåt stökigt busfrö. Häst är bäst ingen protest.

2 reaktioner till “Hjälp mig för fasen latarslen!”

  1. Det där måste jag säga känns som en grej som är typisk för Stockholm. Jag är gravid med min andra nu och det är ju likadant där, ingen skulle någonsin resa på sig på bussen/tunnelbanan för att ge en sin plats. Men är jag uppe i norrbotten (där jag kommer ifrån) är det en helt annan sak, folk är inte lika stressade och man får alltid hjälp.

    Gilla

  2. Ja det är ju nästan skandal hur en hel buss/tunnelbana/spårvagn kan sitta och glo och inte en käft hjälper! Har aldrig blivit hjälpt av någon svensk karl någon gång, bara utländska män eller andra mammor med vagn… Min kompis blev så förbannad en gång när ingen hjälpte henne på bussen tre tappsteg upp med sin dubbelvagn men alla glodde, så när hon skulle av så ropade hon högt och ironiskt ”Är det någon som INTE ska hjälpa mig ner med vagnen nu då?” Då blev det fart på latarslena…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: