SANNA VÄNNER

Sitter och funderar på det här med tärnor. Vilka vill jag ha där vid min sida på min stora dag? Det blir ju lite så nu att man rannsakar åren som gått, i alla fall senaste åren, vilka känns det som man kan lita på i vått och torrt. Egentligen, när det väl gäller. Ja det tål att tänkas på. Har hänt så mycket sedan jag fick barn också, man har fått andra prioriteringar, börjat uppskatta andra saker i livet – enligt mig, de riktiga sakerna i livet. En del av mina vänner, sorgligt nog en del vänner som alltid funnits där, i alla fall har jag trott det, finns inte längre kvar. De ryker ju i såna här situationer och val.

För tre år sedan hade mina tärnor varit fler än de kommer bli idag. Istället kommer kanske någon nykomling i kompisskaran istället ta plats där uppe vid altaret bredvid mig. Det får tiden utvisa. Väldigt glad är jag att jag upptäckt det här nu, och inte efter mitt bröllop. Vilka som är där på riktigt och vilka som inte är det!

 

Författare: ulricastrand

Fru och 3-barnsmamma. Beteende-, och Personalvetare. Hudterapeut. Högljudd och emellanåt stökigt busfrö. Häst är bäst ingen protest.

3 reaktioner till “SANNA VÄNNER”

 1. Gud vad jag känner igen mig! Tydligen försvinner vänner då man ska ha barn/har barn. Eller kan man ens kalla dem för vänner då?

  i mitt fall har till och med de vänner som också väntar barn försvunnit, det är riktigt konstigt!

  Vad roligt det är att följa era bröllopsplaner! Man blir ju inte lite sugen själv 🙂

  Gilla

 2. Läste ett citat häromdagen som gick så här ungefär ” Sorry I´ve been a lousy friend lately, I´ve been busy being a terrific mom” och jag hamnar väl själv i den kategorin men ibland men det är lustigt att det bara är vännerna utan barn som försvinner när man får barn…

  Gilla

 3. SV: Sånt där är ju så trist! Men hur gammal är du? Fanns det inte några andra som också skulle ha barn/har barn? Jag må älska vin och öl, men vad fasen, man kan umgås utan alkohol.

  Min bästa vän fick barn för tre år sedan och hon var först ut av oss alla, jag tror att det bara var två av oss som fanns kvar då hon blivit mamma.

  Jag fick faktiskt för första gången smaka på hur det var att vara utstött (säger mobbad för att vara lite tragikomisk) nu som gravid. Utan den blivande pappan är man i stort behov av vänner och familj, men en kväll var alla bjudna förutom jag. Vi är 27 år allihopa, inte 15…

  Men men, det är tur att man nån gång får veta vilka man ska strunta i och villka man ska värna om 🙂

  Vi kommer bo på distans tills mitten av januari ca. Sen ”flyttar” jag och Lillan till Jakarta, där Robin bor. Och där har vi redan många goda vänner, så det ska bli sketaskoj!

  Lycka till med era bröllopsplaner och AB’t 😉 Hur spännande som helst!

  Kram!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: