VACCINERA ELLER INTE VACCINERA?

Det här med vaccinationer är lite av det värsta jag vet. Ännu mer obehagligt blir det när man går och gör det privat som vi gjorde idag, när det blir en ”säljsituation” rörande om man ska ta spruta eller inte.

Simon och jag är nu i alla fall nu vaccinerade mot Hepatit A och B, och Alsira mot A. Och så långt var jag också med på noterna. Sjuksköterskan på Vaccinmottagningen tyckte även att vi skulle vaccinera Silas, fast inte mot Hepatit då han inte ska äta maten där nere, utan ge honom MPR-vaccinet (Mässling, Röda Hund och Påssjuka). Jag blev genast väldigt anti detta då jag vet att 1 av 3 barn blir dåliga 10-14 dagar efter vaccinationen, med andra ord när vi är på Aruba…

Alsira fick efter sin MPR-vaccination hög feber i 2 dagar och var sedan rätt sänkt med dålig aptit ytterligare ett par dagar efter. När jag berättade det för vaccinsjuksköterskan såg hon helt oförstående på mig och sa att hon ”aaaaldrig hört något liknande, och att det aaaaabsoluuuut iiiiiinte berodde på vaccinet”. Eeeeh, tjena där rök mitt förtroende för den lilla tanten!

Efter pratande med Vårdguiden och en del läsande på internet verkar det som att de enda som rekommenderar MPR-vaccin till småttingar under 9 månader är Trygg Hansa… Och de är inga jag använder som tillförlitliga källor gällande vaccinerande av mina små hjärtegull.

Hoppas få tag på BVC i morgon och se vad de säger!

20121010-202152.jpg

Plåster efter stick på armen. 
Glasspinne i munnen.

Förresten någon som har erfarenhet av
MPR-vaccin på småttingar? 

Författare: ulricastrand

Fru och 3-barnsmamma. Beteende-, och Personalvetare. Hudterapeut. Högljudd och emellanåt stökigt busfrö. Häst är bäst ingen protest.

0 reaktioner till “VACCINERA ELLER INTE VACCINERA?”

 1. Min bvc-sköterska sa precis som du, att de kan bli sjuka 10-14 dagar efter vaccinationen. vad svårt. inte vill man att plutt blir sjuk där nere….man vill ju inte heller att de ska få mässlingen mm. Förekommer mässling mm dit ni ska åka?

  Gilla

 2. Brukar läsa din blogg titt som tätt då jag själv har en liten tös på 1 1/2 år härhemma.
  Vacc henne med MPR innan vi for till frankrike när hon var 10 mån, just pga mässlingrisken…. Ingen reaktion mot vacc alls som tur va.
  Svårt val, men vad jag förstod så var småttingar skyddade någorlunda till 6-7 mån ålder om mamman var vacc innan förlossning (antikroppar förs över via moderkakan)…
  Jag tyckte iaf att det va skönt att ha lillan vacc. Var tryggare på resan…
  Lycka till i valet o ha en najs resa!

  Gilla

 3. Vår BVC sköterska sa oxå att de kan bli sjuka ca 14 dagar efter (feber etc), därför rekommenderade hon att vi gav Emma MPR innan vi skulle åka till Spanien i aug, Emma fick sin spruta i juli och var då 10 mån. Tack å lov fick hon ingen biverkning. Vi bokade tid på Cityakuten och de var också med på noterna… Skum tant du fick träffa…

  Gilla

 4. Vi tog MPR på Olivia och herregud så sjuk hon blev! Utslag och hög feber. Dessutom höll de i sig ganska länge. Tyckte inte alls det var trevligt även fast vi bara var hemma.
  Nu har dock Olivia fått feber efter varje vaccination och jag vet inte om det spelar någon roll, men sjuk ja det blev hon sannerligen. Höll i sig i ca 1 vecka om jag inte missminner mig. Och utslagen desto längre.
  kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: