ÅKPÅSEDJUNGEL

Jag tänker inte göra världens utlägg om åkpåsar men så här säger jag:

 • Tänk på vad för vagn du har, hög prio där så att åkpåsen passar. Bugaboo Donkey som jag kör är exempelvis väldigt smal nedtill. Alsiras åkpåse fårn 7 am är stor, lång och ganska bred så det ser faktiskt lite wierd ut, he he.
 • Hur mycket kommer du gå ute i kylan, hur varm behöver du?
 • Hur kul tycker du det är att lägga jättemassa pengar på åkpåse kontra typ bebiskläder…?
 • Kan du tänka dig en begagnad? Det finns en uppsjö på Blocket!

Jag tycker hur som helst att åkpåse är en typisk pryl som är supertrist att lägga pengar på. Men den är ack så viktig, de ska ju inte frysa och en ful vill jag inte heller ha. Så då får man helt enkelt kompromissa lite. Jag har nu googlat runt hej vilt och funnit och faktiskt precis just klickat hem en till Silas. Det blev en från BRIO.

silas åkpåse

Silas nya åkpåse!
(ordinarie pris 999 kr, just nu på kampanj på cdon.com för 799 kr! Dock endast utvalda färger!)

Jag var först inne på att köpa en Bugaboo, just för att de passar så bra i vagnen. Men jag tycker de är lite dyra kontra hur varma de är (deras nya supervarma för dryga 2000 kommer ej på fråga, fy fasen va trist att lägga 2 lax på en åkpåse!). Hade en till Alsira hennes första vinter och den funkade ju men jag fick komplettera med filt vissa kalla dagar och den är inte särskilt vattenavstötande om det börjar regna eller snöa plötsligt. (Kan hända att de förbättrat just det där med ”vattenavstötandegrejen”, tror hon i butiken häromdagen snacka nåt om det)

7am åkpåse

Alsira har den rosa näst längst till vänser, en superbra och supervarm åkpåse med praktiskt fack nertill med plats för extranappar till söt unge och mammas lipgloss.

Kanske inte var så mycket till hjälp men kommer inte på nåt mer att skriva och jag längtar till soffan där jag ska sätta mig och mysa med lite keso blandat med jordgubb- och citronyoghurt. Sviiingott. Nyduschad är jag också, fy, var inte igår och inte i förrgår heller.

Författare: ulricastrand

Fru och 3-barnsmamma. Beteende-, och Personalvetare. Hudterapeut. Högljudd och emellanåt stökigt busfrö. Häst är bäst ingen protest.

0 reaktioner till “ÅKPÅSEDJUNGEL”

 1. Har du provat åkpåsen från BRIO i Donkeyn innan så den passar? Jag har också en Donkey och har ingen aning om vilken påse som ska införskaffas – tänkte först Bugaboos egna men har varit lite skeptisk, och nu blev jag ännu mer skeptisk till den 🙂

  ha dt bra
  kram

  Gilla

 2. Jag har inte provat med Brion men såg en mamma på stan med en Brio i sin Donkey igår och det såg bra ut. Sen har jag klämt och känt på Brion och den känns mjuk och följsam och är inte lika bred som Alsiras 7 am. Tror det ska bli bra!

  Lycka till i ditt val!

  KRam kram!

  Gilla

 3. åh, jag är helt vilsen i denna djungel jag med.
  Vet inte vad vi ska ha. Till meja köper vi nog nån liten, hon har ju både täcke och lock så det känns som hon kommer koka oavsett åkpåse. Till Nora är det ju dock värre, vad tusan ska en ha. Hon kommer ju förmodligen ha overall så fort vi ska ut så egentligen kanske hon inte behöver en svinvarm utan mer än som bara håller lite vind och vatten…äh. Jag skiter i det och sitter inne hela vintern;) haha.

  Gilla

 4. Satt faktiskt och funderade över det här med åkpåsar idag… Vi får vår lilla tjej i november och flyttar till indonesien i januari så man vill ju inte lägga 2000 på en åkpåse. Jag hittade en superbillig åkpåse, men är rädd tt den är för kall. Man får väl helt enkel kompletterera med varm overall och filtar, eller har du nåt tips?

  Gilla

 5. Hej

  Du har pekat på några av de viktigaste saker man ska tänka på när man väljer rätt åkpåse. Den ska passa i barnvagnen, vara tvättbar, vattenavstötande och skydda mot vind och kyla. Allt efter vilket väder du tänker använda den i kan du köpa en supervarm eller inte så varm åkpåse. Hos Mammashop har vi både vintermodeller och åkpåsar för vår- och höstväder. Vi hoppas att det hjälper att orientera sig i åkpåsedjungeln!

  Med vänliga hälsningar

  Mette
  MammaShop

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: