FRISK FRÅN VIRUS

Hej alla vänner!

Det har varit fullt upp med Silas sedan han blev sjuk, Simon och jag har varit helt slut, ha ha, vi slet vårt hår i natt när allt han ville var att sova! Känns som om vi prövade allt, ligga på mage hatar han i alla fall. Det gick en gång men efter det har det bara blivit kalabalik, och jag har insett att jag inte är personen som varken klarar eller vill tvinga honom att ligga så.

Läste föresten några rader en barnakutsjuksköterska skrivit på en blogg som fick mig att bli lite skraj, ”Bebisar ska INTE sova på mage. Har jobbat många år på barnakuten och skillnaden i antalet PSD talar sitt tydliga språk sen man ändrade rekomendationerna vad gäller bebisars sätt att sova. Som någon skrev tidigare fungerar inte andningslarm vid dessa typer av tillstånd, det är då redan försent.”

Sant eller inte det vet jag ej men tror vi ska försöka ett tag till med lillkillen på rygg. Eller hur gjorde ni som började natta era bebisar på mage? Gillade de det från början?

Tillslut somnade han i alla fall igår. Sov från och till från 20-21. Vaknade kl.23, och det var då det var ett rent hel*ete att få honom att somna om. Men när det gått, sova han till 01:30, för att då endast bli nöjd och tyst efter mat. Somnade om fint och vaknade sedan 05:04 och sen 06:20…

Idag är han i alla fall pigg och glad. Utslagen är så gott som borta och vi kan nog konstatera att det var ett litet virus och ingen tredagarsfeber. Han sitter bredvid mig nu, pigg och glad i sin bumbo. Alsira och pappa Simme är på Skansen och min ambition är att få gjort lite i trädgården, men det hänger klart lite på en viss liten buse!

20120729-104631.jpg

Försöker komma loss!

Författare: ulricastrand

Fru och 3-barnsmamma. Beteende-, och Personalvetare. Hudterapeut. Högljudd och emellanåt stökigt busfrö. Häst är bäst ingen protest.

0 reaktioner till “FRISK FRÅN VIRUS”

 1. Nora sov på sidan från det hon var någon vecka gammal. Hon ville inte somna på rygg och på mage ville jag inte lägga henne innan hon kunde vända sig själv. Så Hon låg på sidan men lite bakåt lutad så hon inte skulle tippa framåt. Hon somnar fortfarande bäst på sidan, när vi lägger henne för att sova lägger hon sig på sidan direkt och blundar.

  Hoppas ni hittar nåt sätt som fungerar för er och Silas.

  Gilla

 2. Astrid låg också på sidan från någon vecka gammal till 6 månader ungefär. Enda sättet för henne att somna på då. Vår BVC sköterska skällde lite på oss för det och tyckte att hon skulle ligga på rygg eller att vi skulle köpa ett specialstöd kudde. Jag köpte aldrig kudden, då Astrid var löjligt stark i nacken och jag brukade rulla upp en liten handuk som jag la framför magen så hon inte skulle rulla över. Lycka till!

  Gilla

 3. Nope, vår son gillade det inte först eftersom han inte var van så det tog ca 3-4 nätter att vänja honom. Nu älskar han det och sover enbart på mage (sover hela nätter, helt fantastiskt). Vi passade även på att ta bort nappen samtidigt, toppen!

  Gilla

 4. Tack för era svar!

  Karin: Hur gjorde ni för att få honom att sova om han inte gillade det, ”tvingade” ni ner honom då? Jag kollade Anna Wahlgrens demo-videos idag på nätet och jag tycker det ser lite hemskt ut alltså… 😥

  kRAM!

  Gilla

 5. Ja vi körde Anna W:s metod fullt ut och höll i honom men absolut inte hårt på ngt sätt! Kan väl säga att allt vi gjorde, om man tar tex buffningen, vagningen osv så gjorde vi det aningens mildare. Klarar inte av de där ”ordentliga tagen” om du förstår hur jag menar? Det tar ju som sagt några nätter innan de vänjer sig så håll ut. MEN, det var väldigt jobbigt för mammahjärtat ett par ggr men man är ju där hos de hela tiden i början. Natt 1 och 2 var förjävla jobbiga men lönade sig dock:)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s