VÄLKOMNA RUTINER

Tack för era svar rörande föregående inlägg!

Idag har jag försökt hålla mig till det här schemat med min lille sömnbuse:
(Tips från Anna Wahlgren)
Första målet: kl 7- (högst) 8, ca 200 g!
Sova 1,5 tim: kl 8.30-10
Andra målet: kl 10-11
Sova 1,5 tim: 11.30-13
Tredje målet: kl 13-högst 14
Sova 45 min (håll tiden!) t ex 15-15.45
Fjärde målet: kl 16-högst 17
Sova 45 min, t ex 18-18.45
Femte målet: kl 19-högst 20 – sova natt.

Det har hittills gått helt okej, har hållit nästan allt. Det enda jag inte lyckats med är att få honom att sova i ett streck men har i alla fall fått honom att somna om. Ikväll blir det försök till stenhård nattning och sen ska jag försöka få honom att äta riktigt ordentligt precis innan och göra mitt bästa att inte ge honom mat under natten. Men vi får väl se.

Jag tror jag kommer börja försöka natta han på mage eftersom han somnade så bra så igår, men får bli att handla ett andningslarm först. Sen som så många av er skriver så får man väl hitta sin egen ”metod”, med eller utan inspiration från A.W. Hur saker fortlöper från nu får vi se, men nya tydliga rutiner är ett faktum från om med idag!

20120724-171850.jpg

20120724-171859.jpg

20120724-171905.jpg

För övrigt idag har jag syrran och kidsen varit på stan och ätit lunch på RAW. Alsira fick egen Krispy Lax med sås till, och det uppskattades! I alla fall såsen...

20120724-171916.jpg

Sen var jag iväg och köpte 2 nya nappflaskor till Alsira, hon har kastat sina gamla, vete tusan vart de tagit vägen. Har så gott som alltid kört med flaskor från NUK till henne men de har varit slut på tre ställen i rad nu så idag slog jag till på en helt ny modell! Så nu står de på spisen snart redo för att invigas inför stundande vällingmys i bingen!

Författare: ulricastrand

Fru och 3-barnsmamma. Beteende-, och Personalvetare. Hudterapeut. Högljudd och emellanåt stökigt busfrö. Häst är bäst ingen protest.

0 reaktioner till “VÄLKOMNA RUTINER”

 1. Oj vad mycket sömn! Tycker det låter lite tråkigt och bara behöva äta så är det dax och sova?. Vissa barn behöver inte sova så mycket, behöver silas det?. Heiley ville sova massor när hon var bebis men nu sover hon bara Max 1 timme på hela dagen. Hon är minst på dagis men sover minst av alla!.

  Jag tror det handlar om att lyssna på sina barn och låta dom sova när dom vill i den åldern och försöka skapa rutiner efter det. Alla barn är ju olika ( det vet ju du * ler*.
  Kram och lycka till

  Gilla

 2. Jisses vad mycket sömn det blir under dagen! Sova 1,5 tim för att vara vaken 1,5 tim och sen sova lika länge igen? Hade aldrig min tjej fixat i den åldern. Hoppas självklart att detta blir bra för er 🙂 Jag förstår dig, man är beredd att testa allt för att få nattsömnen att fungera. Min dotter är nu 13 mån och sover som en kratta 😦

  Kram, lycka till!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: