LEMOLAC?

Någon som vet nåt om Sempers Lemolac mjölkersättning?

Silas verkar ha grymt ont i magen och misstänker att det är det att han nu enbart dricker ersättning sen 1.5 vecka tillbaka efter att han totalt ratat bröstet. Av den anledningen har ju såklart hans lilla mage fått en rejäl omställning, så klart inte konstigt det kan göra ont, men tänkte kanske han är extra känslig mot laktos, fick för mig att Sempers Lemolac är laktosfri?

Ska köpa Semperdroppar idag också men någon som har andra tips så mottages det tacksamt!

20120707-100209.jpg
Vill inte se min prins ha ont i magen!

20120707-101640.jpg
Värt att testa?!

Författare: ulricastrand

Fru och 3-barnsmamma. Beteende-, och Personalvetare. Hudterapeut. Högljudd och emellanåt stökigt busfrö. Häst är bäst ingen protest.

0 reaktioner till “LEMOLAC?”

 1. Stackars Silas! Vad jag kan utläsa av innehållsförteckningen så innehåller Lemolac laktos (mjölksocker) men är behandlad så att den är mer lättsmält än vanlig ersättning. Jag tycker absolut att Lemolac är värt att prova!

  Gilla

 2. Det är väldigt vanligt att de små är känsliga mot mjölkprotein som tyvärr finns i det mesta. Apoteket har en ersättning som är helt mjölkfri. De har dem oftast bakom disk så man får fråga efter dem.
  Känslighet mot mjölkprotein växer för det mesta bort efter något år men man behöver hålla all kost helt fri från mjölkprotein.

  Hoppas det blir bättre i magen vad än det nu är.

  / Emma

  Gilla

 3. Minifom droppar hjälpte Astrids mage i ett par månader när hon var pytteliten.
  Ersättningen på apoteket var nog den vidrigaste någonsin – jag förstod varför hon ratade den. Lycka till!

  Gilla

 4. Ersättning är ju lite tuffare för magen eftersom det inte är naturligt laxerande i den som det är i bröstmjölken. Vad använder du för ersättning nu? Vi kör med Nan och de har en som det i princip är semperdroppar i redan, tror Senper har det också iofs. Rasmus blev hård i magen av Semper men Nan funkar. Om han inte hade ont i magen när du ammade och du då åt mjölkprodukter så är han nog inte känslig mot laktos. Hoppas det löser sig, förhoppningsvis är det bara en övergångsperiod.
  Kram

  Gilla

 5. Vi blandade i extra vatten i ersättningen ca en msk och det hjälpte våran son, han hade inte längre ont i magen:) värt att testa:) kram

  Gilla

 6. Vår prins fick också ont i magen av ersättningen så vi bytte till lemolac som är betydligt snällare och det var toppen!! Rekommemderas verkligen enligt min erfarenhet!

  Gilla

 7. Åh stackars liten! Vår dotter hade magknip och kollik i 3 månader, så fruktansvärt att se dem ha ont 😦 Vi testade hur många ersättningar som helst för att få bukt med det.
  För vår del kunde vi konstatera att Nan var mildare för magen än BabySemp. Och Nan Pro med lactobakterier var bra för den lilla magen, misstänker ni komjölksproteinallergi är Nan HA ett alternativ med till viss del nedbrutet mjölkprotein.
  Minifom hjälpte vår dotter väldigt mycket eftersom hon svalde massa luft med flaskan.

  Lycka till med er skatt!

  Gilla

 8. Hej!
  Rekommenderar inte att testa helt fritt från mjölk som var ett råd. Både Theodor och Jesper hade komjölksproteinallergi men det visade sig redan när jag ammade. Båda var bara några veckor när det visade sig. Ska man testa helt mjölkfritt ska man göra det under läkares kontroll, det är iaf vad jag har lärt mig. Och jag har lite koll:). Det är inte så lätt som man tror att ge helt mjölkfritt sedan när han blir lite större och börjar äta mat – därför behöver man lite hjälp. Vad har du för flaska? Det finns ju en speciell där man kan plocka isär hela flaskan – botten och allt. Suverän tycker jag – ingen luftsväljning där inte! Säljs på alla ställen typ – kostar lite mer bara.
  Kramar på er och hoppas det blir bättre snart.

  Gilla

 9. Håller med föregående, köp typ MAMs flaska med ventilerad botten och se till att ha rätt nappstorlek till så han inte dricker med för snabbt, eller för den delen, för långsamt flöde. Jag slutade amma hastigt, vid 3,5 mån ålder, också pga att sonen ratade bröstet. Vi kom fram till att vanlig NAN var bäst för vår kille. Han behövde dock några dagar för att vänja sig från bröstmjölk till ersättning. Kan ju vara så enkelt att Silas behöver lite tid bara. Kolla så att han sköter sina behov som innan bara, en del kan tex bli hårda i magen. Vi testade NAN HA, men den var katastrof för sonen. Hmm, mycket nu, men testa er fram och tro inte att han är mjölkproteinallergisk eller laktosintollerant, för då hade du nog inte kunnat amma utan problem…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: